Leena Arola

FLT Ravintovalmentaja

Sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja

Hei, olen Leena Arola Kouvolasta. Valmistuin sairaanhoitajaksi vuonna 1987 ja erikoistuin terveydenhoitajaksi vuonna 1991. Sairaanhoitajana toimin mm. sairaankuljetuksessa, kirurgisella osastolla sekä kotisairaanhoidossa. Lasten ollessa pieniä opiskelin myös vyöhyketerapiaa omaksi ja läheisteni iloksi, sillä olen aina ollut ja olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta elimistöä tasapainottavasta tuesta ja hoidosta sekä terveyden edistämisestä. Terveydenhoitajaksi valmistuttuani toimin muutaman vuoden neuvolatyön kaikilla osa-alueilla, kunnes sain viran lastenneuvolaan.

Ravintovalmentaja Leena Arola

Työhöni sisältyi myös kouluterveydenhuoltoa sekä aikuisten avoin aamuvastaanotto. Lastenneuvolassa pystyin hyödyntämään vyöhyketerapia opintojani mm. vauvojen rauhoittamisen ja koliikin hoidossa. Neuvoin vanhemmille myös vauvahierontaa. Olen myös kiinnostunut itseni kehittämisestä ja uuden oppimisesta. Kävin neuvolatyön ohella varhaisen vuorovaikutuksen peruskoulutuksen v 2000 ja jatkokoulutuksena lasten psyykkisten häiriöiden ennaltaehkäisy koulutuksen v. 2003. Stakesin järjestämän huolen puheeksi-ottamis-koulutuksen kävin työnantajan neuvosta vuonna 2005, jonka jälkeen koulutin terveydenhoitajia, lastentarhanopettajia sekä opettajia aiheeseen. Suoritin mielenkiinnostani ja halusta oppia lisää ravitsemuksesta verkko-opintoina, Helsingin yliopiston avoimessa yliopistossa, Ravitsemustieteen perusopinnot vuonna 2007. Lasten ja perheiden sekä aamuvastanoton asiakkaiden kanssa työskentely oli todella antoisaa, välillä vaativaa ja aina palkitsevaa työtä ja sai tavata paljon erilaisia hienoja ihmisiä sekä ihania lapsia ja heidän vanhempiaan. Jo lastenneuvolassa toimiessani tein oman työn ohella terveyskasvatuksen yhdyshenkilön työtä.

Täysipäiväisesti aloitin terveyden edistämisen yhdyshenkilön työt v. 2006 vielä neuvolassa työskennellessäni. Työssäni annoin ravitsemusneuvontaa asiakkaille sekä pidin ryhmiä. Vuonna 2008 siirryin työskentelemään Kouvolan Terveyden edistämisen yksikköön. Siellä vastuualueeni ravitsemusneuvonnan sekä mm. painonhallintaryhmien pidon ohella oli sydän- ja verisuonisairauksien ennaltaehkäisyn kehittäminen ja MBO-ryhmien pito sekä unenhuolto. Sain käydä myös 5-pisteen-korva-akupunktio koulutuksen asiakkaiden avuksi mm. tupakasta vieroitukseen. Kiinnostus ihmisen hyvinvoinnin hoitamiseen kokonaisvaltaisesti lisääntyi. Onneksi Paula Heinosen järjestämä koulutus ”pomppasi” minulle netissä esiin. Olin jo lukenut Paulan kirjoja ja laitoinkin heti Paulalle viestiä kiinnostuksestani koulutukseen ja Paula toivotti tervetulleeksi opiskelemaan. Syksyllä 2010 aloitin opinnot ja oman toiminimeni perustin v.2014. Tällöin sain aloittaa lisensoituna FLT-Ravintovalmentajana tekemään arvokasta ja oikeasti auttavaa työtä <3 Toimin FLT Ravintovalmentajien® ydintyöryhmän jäsenenä, jo vuodesta 2015 lähtien. Olen Tehyn yrittäjäjäsen.

FLT koulutuksestani saat tietoa täältä http://www.paulaheinonen.fi/flk