Asiakkaiden palautteita

Varasin ajan FLT Ravintovalmentajalle koska lihoin omasta mielestäni hallitsemattomasti. Anamneesin läpikäynti ensimmäisellä tapaamisella oli perusteellinen. Hoidon suunnittelussa ja toteutuksen yhteydessä hyödynnettiin monipuolisesti työterveyshuollon puitteissa tehtyjä laboratoriokokeita. Lisäksi otettiin joitakin laboratoriokokeita työterveyshuollon piirissä ravitsemusneuvojan toiveesta. Sain hyviä ravitsemusneuvoja resepteineen suullisesti ja kirjallisesti.

Tapaamisten jälkeen sain perusteellisen yhteenvedon tapaamisen sisällöstä ja ohjeista sähköpostiini. Olin tehnyt oikean valinnan valitessani FLT Ravintovalmentajan vastaanoton. Ruokavalioni on muuttunut ja vointini on parantunut huomattavasti. Oloni on pirteämpi ja temperamenttisempi.

Elämäntapamuutoksen jälkeen painoni on myös pudonnut kuin huomaamatta. Olen jo suositellut vastaanottoa muutamille henkilöille. Odottamattomana yllätyksenä tuli joitakin työkaluja oman ammatin pariin toteutettavaksi vastaanottotyössäni.

Suuhygienisti, nainen, 53 v.

Olen sisäilmasairastunut ja sairastumisen myötä minulle on puhjennut astma ja kilpirauhasen vajaatoiminta. Sairauksien lisäksi olen ollut vuosia hyvin väsynyt, minulla on ollut turvotusta ja kipuja erityisesti alaraajoissa, ongelmia aineenvaihdunnan ja ruuansulatuksen kanssa, niveloireita ja painonnousua. Hain vuosia apua oireisiini lääkäristä ja yritin saada turvotusta ja painoa kuriin mm. ruokavalioiden ja liikunnan avulla. Lääkärit kehottivat aina vaan lisäämään liikuntaa ja tarkkailemaan syömistäni, mutta liikuin jo niin paljon, että liikunnan lisääminen eikä syömisen vähentäminen ollut yksinkertaisesti mahdollista. Viimeisenä oljenkortena lähdin etsimään apua funktionaalisen lääketieteen puolelta ja etsin ravintovalmentajaa, joka ymmärtäisi perussairauksieni päälle ja osaisi laatia minulle ruokavalion, joka tukisi terveyttäni ja auttaisi jaksamaan.

Otin uuden ruokavalion käyttöön heinäkuussa 2017. Jo ensimmäisen viikon aikana huomasin, että oloni alkoi kohentua ja alaraajojen turvotus vähentyi. Muutamassa kuukaudessa painoni tippui 8 kiloa, vaikka liikuin vähemmän ja söin enemmän kuin aiemmin. Närästys ja vatsavaivat, joiden takia olin ollut mm. sairaalassa poistuivat täysin. Kilpirauhaslääkitystäni ei oltu saatu ennen ruokavaliota kuriin, vaan arvot huitelivat vähän väliä missä sattui. Ruokavalion myötä lääkitystä pystyttiin jatkuvan nostamisen sijaan laskemaan. Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut jaksamisessani.

Olin ollut niin pitkään sairas ja huonovointinen, että väsymyksestä oli tullut osa elämää. Uuden ruokavalion aloittamisen jälkeen olen taas jaksanut tehdä muutakin kuin käydä töissä. Olen aloittanut uusia harrastuksia ja jaksanut olla sosiaalinen. Vuorokauteen on tullut vaikka kuinka monta aktiivista tuntia lisää ja tuntuu, kuin eläisin uutta nuoruutta ;)

Nainen 37 vuotta.

Tulin ravintovalmentajan vastaanotolle pitkään jatkuneen vaikean ihottuman vuoksi. Ihoani on viime aikoina hoidettu myös antibiootein. Koska olin niin stressaantunut iho-oireistani, niin alkoholiakin kului iltaisin aina enemmän ja enemmän. Ravintovalmentajan luona ymmärsin mitkä kaikki seikat voivat vaikuttaa ihottumaani sekä samalla muuhunkin hyvinvointiini.

Tämän oivalluksen myötä olin valmis kokeilemaan muutoksia ruokavaliossani. Jo kuukaudessa huomasin ihoni alkavan parantua sekä myös sen, että minullahan oli ollut vatsavaivojakin, joista en ollut edes aiemmin huomannut kärsiväni. Kävin myös ravintovalmentajan neuvosta mittauttamassa D- vitamiini arvoni, joka olikin matala. Ihoni on nyt paremmassa kunnossa sekä vatsani ”vaivaton” ja olen paljon virkeämpi. Olen myös oikein tyytyväinen siitä, että alkoholin käyttökin on vähentynyt lähes minimiin. Aion jatkaa hyviksi huomaamiani muutoksia.

Mies 55v.