Ravintovalmennus

Ravintovalmennus sopii sinulle, kun haluat pysyvillä muutoksilla ylläpitää ja lisätä terveyttäsi sekä hyvinvointiasi sekä saada lisää energiaa ja elinvoimaa arkeesi.

Voit oppia myös hallitsemaan mieltäsi ja kehoasi.

FLT Ravintovalmentajana teen sinulle vastaanoton jälkeen oman yksilöllisen ja kirjallisen suunnitelman tavoitteisiisi pääsemiseksi ja tuen sinua tärkeässä prosessissa, jolla voit muuttaa elämänlaatuasi merkittävästi paremmaksi.

Työskentely lähtee aina sinun lähtökohdista ja toivomuksista!

Ravintovalmennukseni perustuu funktionaalisen lääketieteen periaatteille. Lue lisää koulutuksestani/FLT-kurssisisällöistä http://www.paulaheinonen.fi/aikataulut_ja_kurssisisallot/. Funktionaalinen lääketiede on terveydenhoidon alue, joka painottaa kehon oikean ja ihanteellisen toiminnan merkitystä terveyden palauttamisessa ja sairauksien hoitamisessa. Siinä yhdistetään ja käytetään tietoa monelta eri tieteen alalta.

Sopiva ravinto yhdessä tarvittavien ravintolisien kanssa tukee elimistön ravinteiden saantia ja uudistumisprosesseja sekä elimistön toimintojen tasapainottumista.

kuva jostain käsistä ja hedelmäkulhosta

Ravintovalmennuksen avulla voit saada apua

kuva muistiinpanoista

Ravintovalmennuksessa saat suosituksia ja neuvoja ruokavalioon, tarvittavien ravintolisien käyttöön, unenhuoltoon ja stressin hallintaan sekä liikuntaan. Tarvittaessa suosittelen sinulle myös perinteisiä laboratoriokokeita tai funktionaalisen lääketieteen testejä. Autan kokeiden tulkinnassa. Kauttani voi tilata geenitestejä sekä funktionaalisen lääketieteen testejä.


Ensikäynnillä selvitämme perusteellisesti lähtötilanteesi ja siihen vaikuttavat tekijät:

  • tämänhetkiset oireet ja terveysongelmat
  • lääkitykset ja aikaisemmat sairaudet
  • ruokavalion koostumuksen ja laadun
  • muut terveyteen vaikuttavat tekijät; elämäntilanne, stressin määrä, unen palauttavuus jne.

Ennen vastaanottoa saat täytettäväksesi perustietolomakkeen ja oirekyselyn käyntiä varten. Pyydän lähettämään lomakkeet jo etukäteen postitse ennen vastaanottoa. Vastaanotolla käydään haastattelemalla läpi elämäsi tapahtumat sekä kaikki asiat, jotka ovat mahdollisesti vaikuttaneet elimistösi epätasapainotilaan. Teen haastattelun aikana aikajanaa sinun tarinastasi. Antamiesi tietojen perusteella kokoan matriksin. Matriksin avulla tarkastellaan kaikkia kehon järjestelmiä, oireita ja riskitekijöitä. Matriksi auttaa kokoamaan ja järjestelmään sinun antamat tietosi siten, että ne ohjaavat siihen millaista tukea elimistöstösi ensisijaisesti tarvitsee

Kaikkien kertomiesi tietojen ja lomakkeiden sekä matriksin perusteella suunnittelemme juuri sinulle sopivan ruokavalion, tarvittavat ravintolisät sekä muut tarvittavat muutokset. Mietimme yhdessä, millä keinoin juuri sinä pääset etenemään muutoksissa.

Voin myös mahdollisesti suositella sinulle erilaisten yleisten laboratoriokokeiden otattamista tai Funktionaalisia testejä.

Osan ohjeista voit saada jo vastaanotolla mukaasi. Varsinaisen henkilökohtaisen kirjallisen suunnitelman ja yhteenvedon jatkosuunnitelmineen hyvinvointisi kohentumiseksi toimitan sinulle jälkikäteen.

Seurantakäynti on suositeltavaa varata jo ensimmäisen käynnin yhteydessä. Pitkään jatkuneiden vaivojen/ongelmien kohdalla on tärkeää edetä yhdessä askel kerrallaan kohti parempaa vointia ja pysyviä elämäntapamuutoksia. Seurantakäynneillä seuraamme vointisi edistymistä, päivitämme ruokavalio sekä ravintolisäsuositus-ohjelmaa ja tarpeen mukaan asetamme uusia tavoitteita. Jokaiselta käyntikerralta saat yksilölliset ohjeet ja suositukset + kirjallisen jatkosuunnitelman.

kuva ruoasta

Ravintovalmennus ei korvaa lääkärin antamaa hoitoa tai tutkimuksia. FLT Ravintovalmentajana Ⓡ ohjaan sinut tarvittaessa FLT-lääkärille tarpeellisiin tutkimuksiin ja hoitoon.

”Terveys on hyvää oloa ja tasapainoa. Kehomme onkin ainutlaatuinen kokonaisuus ja siinä ilmenevät oireet ovat usein monen tekijän summa. FLT Ravintovalmentajat® ovat Paula Heinosen kouluttamia ammattilaisia, jotka ymmärtävät kehon toimintaa ja näkevät ihmisen yksilöllisenä kokonaisuutena. Ravintovalmennuksen avulla jokainen voi lisätä energisyyttä ja elämäniloa sekä parantaa vastustuskykyä, hormonaalista tasapainoa ja terveyttä.”

FLT Ravintovalmentajat®.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin kartoitetaan sinun tai ja lapsesi tilanne!